Καλύτερες συνταγές

Καλύτερες συνταγές

Η Κερκυραϊκή κουζίνα είναι Μεσογειακή με βάση το ελαιόλαδο. Στο Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας σερβιριζόταν κρέας, αυτή τη μέρα είχαν την ευχέρεια να το σερβίρουν στο τραπέζι τους και φυσικά της μέρες του Πάσχα των Χριστουγέννων του Αγίου και τις επίσημες εορτές.

 

Το φαγητό των επίσημων γευμάτων ήταν και η Παστιτσάδα, φτιάχνετε με Κόκορα η Μοσχάρι, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη σάλτσα είναι: κρεμμύδια ξερά, σκόρδο, κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, πελτέ ντομάτας, πιπέρι κόκκινο, πιπέρι μαύρο, κανέλα, δάφνη, γαρίφαλο, αλάτι. Αφού τσιγαρίσουμε το κρέας και τα κρεμμύδια σβήνουμε με κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σερβίρουμε με χονδρό μακαρόνι.

 

Άλλα αγαπημένα πιάτα των Κερκυραίων ήταν και το

 

Σοφρίτο: Μοσχαράκι φέτες στην κατσαρόλα, με άσπρη σάλτσα, άσπρο πιπέρι, μαϊντανό και σκόρδο, σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες η ρύζι.

 

Το Στιφάδο: με κουνέλι η μοσχάρι με ολόκληρα κρεμμυδάκια φρέσκα, πιπέρι κόκκινο, ξύδι, μπαχάρι, κτλ.

 

Ο Μουσακάς: είναι φαγητό του φούρνου με φρέσκο κιμά, μελιτζάνες πατάτες και μπεσαμέλ.

 

Εκτός από τα φαγητά των εορτών υπήρχαν κι εκείνα της καθημερινότητας η   Νεραντζοσαλάτα ήταν ένα από αυτά, νεράντζι κομμένο με πιπεράκι, λαδάκι, ελιές, αλάτι και ρίγανη. Φαγητά γρήγορα χωρίς πολλά υλικά και με  ωραία γεύση:

 

Τσιγαρέλι: Χόρτα τσιγαριστά με φρέσκο σκόρδο, κρεμμύδι, καυτερό πιπέρι, πελτέ τομάτας, αλάτι, μαϊντανό, μάραθο κτλ.

 

Πίττες, ντόπια φέτα, ψητά, και πολλά άλλα που μπορείτε να επιλέξετε και να δοκιμάσετε στην Ταβέρνα μας.